Волосся та зачіски П`ятниця, 29.03.2024, 11:35
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Підбір зачіски онлайн
Інтимні стрижки
Програми для підбору зачісок
Відео зачіски
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Березень » 10 » Сонячне проміння для лікування
15:26
Сонячне проміння для лікування
Ультрафіолетові промені - це не зло до тих пір поки ми ставимося до них, як до цілющої процедури, тобто приймаємо дозовано. Ось тоді ультрафіолет виявить всі свої корисні властивості: бактерицидну, вітаміноутворюючу і еритемну дію.
Бактерицидна дія проявляється в здатності ультрафіолетових променів при певній дозі опромінення вбивати патогенні мікроорганізми. Ультрафіолетові промені викликають вироблення в організмі вітаміну D, який необхідний для підтримки в нормальному стані м'язів, нервової системи, кісткового апарату. Нарешті, еритемна або пігментна дія ультрафіолетових променів полягає в їх здатності викликати шкірні реакції - еритему (почервоніння шкіри) і пігментацію (загар).

Приблизно у 77% людей сонячні промені викликають одночасно і еритему, й пігментацію. Ці люди мають рожеву, нормально функціонуючу шкіру. У другу групу чисельністю близько 9% входять люди з блідою шкірою, у яких шкірна реакція проявляється тільки у вигляді еритеми - шкіра лише червоніє, але не загоряє в звичному розумінні цього слова. Мабуть, в найвигіднішому становищі перебувають люди третьої групи (близько 14%), які швидко загоряють на сонці, при цьому їх шкіра ніколи не червоніє.
Велике значення при прийомі сонячних ванн мають поєднання температури повітря, його вологості, вітру і атмосферного тиску, а також індивідуальна чутливість до сонячної радіації і загальний стан здоров'я. При виборі місця на пляжі слід мати на увазі, що бетоновані майданчики самі поглинають багато тепла і, створюючи сприятливі умови для утворення потоку гарячого повітря, можуть перетворити звичайну сонячну ванну в гарячу сухоповітряну.
Раніше вважалося, що найкращий час для прийому сонячних ванн біля моря - ранковий час (з 8.00 до полудня), коли морські бризи надають охолоджуючу дію, а скелі, пісок або галька найменше розжарені. У ранкові години в повітрі менше водяної пари і більше ультрафіолетових променів.
Але зараз, у зв'язку з потоншенням озонового шару та збільшенням інтенсивності потоку ультрафіолетових променів, тривале перебування на сонці в ранкові години не рекомендується. Найкраще гуляти в цей час по березі моря в легкій світлій одежі, капелюсі й темних окулярах, а не лежати на пляжі. Слід уникати посиленого потовиділення й обов'язково витиратися насухо після купання, так як волога шкіра більш сприйнятлива до опіків.
Збираючись у відпустку, особливо в жаркі краї, теж бажано проконсультуватися з лікарем, щоб знати, чи можна вам загоряти і яка доза ультрафіолету буде для вас безпечною. Взагалі при нормальному фізичному стані геліотерапія корисна для здоров'я. З її допомогою вдосконалюються механізми вегетативної нервової системи, зростає опірність організму до різних інфекцій і простудних захворювань, підвищується працездатність.
Як профілактичний засіб геліотерапія може призначатися практично всім  здоровим людям. Особливо потрібна вона тим, хто проживає в північних районах країни або у великих промислових містах. Геліотерапія показана також при всіх проявах гіповітамінозу D, при ряді шкірних захворювань (гіподерми, деяких видах псоріазу) виразках, переломах кісток, хронічних захворюваннях опорно-рухового апарату.
З віком сонячні ванни слід приймати рідше, їх тривалість повинна стати набагато меншою, а пряма радіація повинна бути повністю виключена.
Дуже уважно треба стежити за реакцією дитячого організму на вплив сонячної радіації. Якщо дитина стає млявою, примхливою, дратівливою, якщо у неї пропадає апетит і порушується сон, треба негайно припинити прийом сонячних ванн. Зрозуміло, абсолютно неприпустимо багатогодинне перебування з маленькими дітьми на пляжі під пекучими променями сонця. Дітям рекомендується засмагати тільки під тентом або пляжною парасолькою.
Геліотерапія протипоказана при всіх захворюваннях в період загострень, при кровотечах, виснаженні, злоякісних і доброякісних пухлинах, прогресуючих формах туберкульозу, при вираженому атеросклерозі, стенокардії, гіпертонії, бронхіальній астмі з частими і важкими нападами, при порушеннях функцій ендокринних залоз, функціональних порушеннях нервової системи, при захворюваннях крові, червоний вовчак, малярії, при підвищеній чутливості до сонячних променів.
Волосся теж не полюбляє тривалого сонячного опромінення. Тому у період найбільшої сонячної активності слід прикривати волосся головним убором.
Переглядів: 1522 | Додав: shkilnyuk

Статті про волосся

Підбір зачісок

Колекція зачісок

Відеоуроки
Всього коментарів: 1
1 Alex  
добавьте ваш сайт в белый (бесплатный) каталог русскоязычных сайтов - http://1katalog.at.ua/

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Архів записів
Новини партнерів:
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright: Волосся та зачіски © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz